Vele mensen vragen zich af of hun partner, in de periode dat deze alleen in jullie gezamenlijke woning woont, hiervoor een huur moet betalen.
Juristen hebben hiervoor een ander woord uitgevonden zijnde woonstvergoeding.
Dit betekent inderdaad dat in principe, een woonstvergoeding of huur moet betaald worden door de partner die in de gezamenlijke of echtelijke woning is blijven wonen na het vertrek van de andere.
Er zijn hier wel discussies over mogelijk, die te maken hebben met het moment waarop je alleen gaat wonen, het al dan niet opstarten van een procedure (bijvoorbeeld door een dagvaarding of verzoekschrift in echtscheiding), het al dan niet betalen van de lening elke maand, enz...
Daarom is het aangewezen om dit aspect in het begin goed te bespreken. We bereiden graag met u het ganse scheidingsproces voor zodat u goed ingelicht bent omtrent uw rechten en plichten.
Als degene die blijft wonen een hoger bedrag aan lening afbetaalt dan de normale huurwaarde van het onroerend goed, dan kan het zijn dat deze nog een vergoeding moet krijgen van de partner die vertrokken is.
Om dit allemaal precies in te schatten, bespreken we dit vooraf met u.
Daartoe kan u een afspraak maken op 016 301 440 of via e-mail info@advocaten-leuven.be